Zeilchallenge 2017:

 

Klik hier voor de uitslag van 2017

 

De derde zaterdag van juni blijkt al 3 jaar op rij een winderige dag te zijn. Op deze dag organiseren 4 zeilverenigingen rondom het Uitgeestermeer de zeilchallenge voor de beginnende jeugd (wedstrijd) zeilers. Kinderen die 2 jaar of langer op zeilles zitten worden dan uitgedaagd om een wedstrijdje met elkaar te varen.

De winderige omstandigheden van afgelopen zaterdag maakte het extra spannend. Desondanks stonden er 46 stoere zeilers, tussen de 8 en 17 jaar oud, in de haven van de ZWVU in Uitgeest te popelen om het meer op te gaan. Iedere deelnemer kreeg een mooi aandenken van ‘Dekker Watersport’. Voor sommige was de wind te hard. Zij hebben deel genomen aan alternatieve programma op de kant, met allerlei activiteiten die met zeilen en water te maken hebben. De teams hebben met veel fanatisme gestreden om de eerste plek en werden beloond met mooie prijzen gesponsord door ‘Blue Peter’.

Op het meer ging het er heftig aan toe. In 2,5 uur tijd konden de Optimist-, Laser Pico- en Splash-zeilers 3 keer starten en een wedstrijd zeilen. Met pittige vlagen tot windkracht 6 was het een hele kunst om de bootjes overeind te houden. Om de veiligheid op het water te waarborgen waren er 10 rescue boten aanwezig. Zij assisteerde, als er iemand omsloeg, met het leeghozen van de bootjes, gaven tips en hielden het welzijn van de jonge zeilers in het oog.

De 4 organiserende zeilverenigingen (ZO Zeilvereniging De Onderlinge, WvW Watersportvereniging Wormer, ZWVU Uitgeest en ARZV Akersloot) zijn trots op de prestaties van de jeugdleden en de organisatie en kijken terug op een zeer geslaagde dag. Goed om te zien dat er met zoveel enthousiasme wordt genoten van deze sport!

Lijkt het je leuk om ook te gaan zeilen, neem dan contact met ons op.

......................................................................................................

 

Tijd: Zaterdag 24 juni 2017 van 12:00 tot 17:30

Locatie: Haven ZWVU, Lagendijk 41, 1911 MT Uitgeest...

Voor jeugdzeilers van WvW, ZWVU, ZO, ARZV & ZZV

 

Klassen:

1 - Optimist beginners; kleine baan onder de wal

2 - Optimist gevorderden; wedstrijdbaan op het Uitgeestermeer

3 - Splash, Laser Pico en vergelijkbaar: wedstrijdbaan op het Uitgeestermeer.

4 – 2-Mans jeugdboot: wedstrijdbaan op het Uitgeestermeer

 

Evenals voorgaande jaren organiseren  ZWVU-Uitgeest, ARZV-Akersloot, ZO-Zaandam en WvW-Wormer het jaarlijkse zeilevenement in de zomer. Dit evenement welke door bovenstaande verenigingen wordt georganiseerd is onderdeel van jaarlijks 2-3 georganiseerde evenementen. In het voorjaar is er een zwembad-evenement waarbij de kinderen in een beschutte omgeving vertrouwd worden gemaakt met het water en een omgeslagen boot.

In de zomer vindt de jaarlijkse Zeilchallenge plaats. Zoals de afgelopen jaren wordt dit evenement opnieuw gehouden bij jachthaven Zwaansmeerpolder (ZWVU) te Uitgeest. Dit jaar zal het evenement gehouden worden op: zaterdag 24 juni in de middag, aanvang 12.00 uur einde ongeveer 17.30 uur.

 

Het doel van deze middag is dat de kinderen op het water en op de wal vooral plezier met elkaar beleven en ook nog iets leren van de beginselen van de (wedstrijd)zeilsport.

De Zeilchallenge is bedoeld voor zeilers vanaf niveau JZ-2, ZO II, CWO II of vergelijkbaar, die graag kennis willen maken met andere zeilers en de wedstrijdzeilsport.  Indien het te hard waait om veilig het water op te gaan, hebben we een alternatief programma op de kant zodat we de kinderen toch een middag met elkaar plezier kunnen laten beleven. De meeste kinderen die zich opgeven zeilen bij verenigingen rond het meer en varen ook in hun eigen verenigingsboot. Tijdens het evenement wordt ieder jaar een trailer met Delta Lloyd optimisten beschikbaar gesteld door het Watersportverbond. Het komt voor dat ook andere kinderen zonder boot zich aanmelden, hiermee kunnen we deze kinderen   ook inschrijven.

 

Er wordt gevaren op twee banen voor de haven. De kleine baan is bedoeld voor de minder ervaren zeilers die echter wel een baantje zelfstandig rond kunnen varen. De grote baan is bestemd voor de wedstrijdzeilers in Optimist/Splash en andere boten.

Het evenement is voor jeugd t/m 17 jaar. Er wordt gevaren in de Optimist/Splash/laser en tweemans boten (laser Pico en Hartley). Op de banen is voldoende begeleiding in boten aanwezig.

 

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

- 12.00 uur zeilers arriveren en kunnen zich inschrijven;

- 12.30 uur ontvangst en kort praatje hoe programma er uit zal zien;

- 12.45 uur korte instructie oid over zeilen en/of ander onderwerp;

- 13.15 uur zeilers het water op;

- 13.45 iedereen bij de start;

- 14.00 uur eerste start en vervolgens zoveel mogelijk starts te maken tot ongeveer 16.00 uur;

- 17.30 uur prijsuitreiking met versnapering en drinken. Tevens wordt de talentprijs uitgereikt;

- 18.30 uur opgeruimd en daarna naar huis.

 

Praktische tips:

- inschrijving loopt via coördinator jeugdzeilen van de diverse verenigingen;

- communicatie zal dan ook via de coördinatoren van de betreffende verenigingen lopen;

- inschrijving is kosteloos, de kosten welke worden gemaakt zullen gezamenlijk door de diverse verenigingen betaald;

- zeilers zorgen dat hun boot in orde/deugdelijk is (lijntjes/luchtkussens en hoosblikken/mastborgetc. Indien van toepassing);

- het dragen van een goed/werkend zwemvest is verplicht;

- iedere boot draagt een uniek nummer in het zeil;

- zeilers zorgen voor aangepaste kleding/zonnebrand/pet/zonnebril;

- neem evt. water en eten mee aan boord;

- meldt bij de organisatie indien er bijzonderheden te melden zijn;

- bij aanvang dient een inschrijvingslijst te worden getekend. Hiermee vrijwaart de zeiler (ouder/begeleider) de organisatie (en/of ieder persoon) van aansprakelijk voor letsel en/of verlies van persoonlijke eigendom     

- Aanwijzingen van de organisatie dienen onmiddellijk te worden opgevolgd; 

 

Wij wensen jullie allemaal een hele prettige middag toe. We hopen op mooi zeilweer en weer een geslaagd evenement.

We hopen dat je mee doet en graag tot ziens op de 24-ste.

 

Zeilvereeniging De Onderlinge:

Petra Oord

mail: dguej.[antispam].@zvdeonderlinge.nl

tel.: 075-6313260 / 06-12423865

 

namens de organiserende verenigingen:

Johan Wempe  tel.: 06-21208700

Deze pagina is gegenereerd door E-captain. Captain: Het ideale ledenbeheer en relatiebeheer systeem voor stichtingen, sportclubs en -verenigingen. Meer informatie vindt u op de Captain website.